EXTRA
SPECIÁL!!!
Tipy na
snídaně aneb vařila myšička kašičku
Ovesná chia
kaše s ovocem
40g ovesných vloček, 10g chia semínek, 125ml mléka, 125ml
vody a kapku vanilkového extraktu jsem si přes noc nechala odmočit. Ráno už
jsem ji na mírném ohni prohřála a přidala lžičku medu a ozdobila ovocem.
Ovesná
datlovo-banánová kaše
50g ovesných vloček, 125ml mléka, 125ml vody, 1,5-2 datle dát
odmočit přes noc.
Ráno už jen přivedeme k varu a přidáme ½ rozmačkaného
banánu a případně nějak dozdobíme (já mám mandle).
Rýžová
s hrozny a lupínky
25g rýžových vloček, 25g instantní rýžové kaše, 125ml mléka, 125ml vody jsem přivedla k varu a míchala. Až vznikla požadovaná konzistence, osladila jsem, ozdobila jsem troškou bílého jogurtu se skořicí, hroznovým vínem a špaldovými lupínky (Ty jsou naprosto super! Doporučuju vyzkoušet)
25g rýžových vloček, 25g instantní rýžové kaše, 125ml mléka, 125ml vody jsem přivedla k varu a míchala. Až vznikla požadovaná konzistence, osladila jsem, ozdobila jsem troškou bílého jogurtu se skořicí, hroznovým vínem a špaldovými lupínky (Ty jsou naprosto super! Doporučuju vyzkoušet)
Rýžová
s ovocem a tvarohem
40g rýžových vloček, 100ml mléka a 100ml vody jsem dala
vařit. Když mi vznikla polohustá kaše, bylo hotovo. Osladila jsem lžičkou medu
a přidala kapku vanilkového aroma a ozdobila ovocem, tvarohem a kousky mandlí.
Pudingová
ovesná s lesním ovocem
40g ovesných vloček, 20g vanilkového pudingového prášku,
125ml mléka a 125ml vody jsem přivedla k varu a za stálého míchání nechala
trošku probublat. Pak jsem osladila lžičkou medu a ozdobila trochou
rozšlehaného tvarohu a lesní směsí.
Tvarohovo-ovesná
s jahodami a alaburkami
40g ovesných vloček, 125ml mléka a 125ml vody jsem chvilku
povařila, aby vznikla kaše. Poté jsem přidala asi 70g tvarohu, ovoněla kapkou
vanilkového extraktu a osladila lžičkou medu. Pak už jsem jen dozdobila
jahodami a alaburkami (Další
super surovina, která vám nesmí chybět ve spíži! J
Jedná se o pražené sójové boby. Chutí dost připomínají arašídy, jen jsou tvrdší
a o něco menší. Ale to nejlepší je, že obsahují o dost méně kalorií a tuku! J)
Kakaová
rýžová
40g rýžových vloček, 100ml mléka a 100ml vody jsem povařila,
aby vznikla kaše. Přidala jsem kakao a trošku stévie na doslazení. Nahoru jsem
přidala 125g tvarohu smíchaného s ½ rozmačkaného banánu a dozdobila ½
datle a troškou sezamových semínkek.
(Jedla jsem až druhý den ráno, krásně se to proleželo,
doporučuju milovníků sladké rýže- mléčné rýže J)
Zapékaná dýňová
ovesná s příchutí perníku
Recept zde
Kávová ovesná s banánem a čokoládou
45g ovesných vloček, 125ml mléka, 100ml vody a lžičku rozpustné kávy jsem si nechala přes noc odmočit. Ráno jsem uvařila kaši, osladila medem a ozdobila banánem a čokoládou.
Žádné komentáře:
Okomentovat