neděle 23. března 2014

Šunko-kuřecí rolky



Šunko-kuřecí rolky


Měla jsem vytažené kuřecí plátky a vymýšlela co s nimi. Nakonec z toho vznikla tato naprosto skvělá kombinace. Určitě doporučuju vyzkoušet. :)

Ingredience (1 porce):

1 plátek kuřecího masa
35g vysokoprocentní šunky (já jsem použila plátek vepřové šunky-95% z Lidlu- Pikok) 
50-70g bílého jogurtu
cuketa (1/2 z malé)
rajče (1 kus)
paprika (nejlépe žlutá ať to máte pěkně barevné :)) (1/3)
okurek (1/6)
cibule (1/2)
česnek
sezamová semínka
pepř
bazalka
koření na grilovanou zeleninu
koření "kuře gril"
•olivový olej


Postup:

První jsem si na kapce olivového oleje osmahla kuřecí maso, které jsem si předtím nakrájela na nudličky a posypala troškou koření "kuře gril". Šunku jsem si nakrájela na pásky a poskládala na zbylé místo na pánvi. Když bylo obojí hotové, dala jsem si to na talířek bokem. Nakrájela jsem si všechnu zeleninu a pak jsem na pánev dala nejdříve osmahnout cibulku a pak přidala všechnu ostatní zeleninu a posypala jí směsí na grilovanou zeleninu. Než se dostatečně orestovala, zabalila jsem všechny nudličky do šunky a aby to lépe drželo a pohodlněji jedlo, připíchla jsem to vždy párátkem. 
Když byla zelenina hotová, na talíři jsem ji ještě zalila dresingem, který jsem připravila tak, že jsem smíchala stroužek prolisovaného česneku, bazalku, pepř a špetku soli. Vrch jsem ještě posypala sezamovými semínky a bylo hotovo. :)




Návod a seznam ingrediencí možná vypadá dlouze, ale co se týče surovin, jsou to obyčejné věci, které máme většinou pořád doma a bylo opravdu rychle hotovo. Maximálně za 20min máte jídlo na stole a to i s úklidem. 
Dobrou chuť. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat