pátek 11. dubna 2014

Parfait aneb zbavte svou snídani stereotypu

Parfait

Dáváte si k snídani pořád a dokola ovesnou kaši s ovocem a oříšky a už vás to nebaví? Zkuste trošku zaexperimentovat. :) Slovo "parfait" pochází z francouzštiny a znamená "perfektní". Není divu. :) Z originální francouzské verze bychom pravděpodobně dostali žlučníkový záchvat. :D Její základ totiž tvoří vejce, smetana, sladký sirup a mražené ovoce. Ale proč si neudělat o mnoho zdravější verzi? :)
No a co budete potřebovat? Vlastně cokoliv, co normálně snídáte, jen to tentokrát bude vypadat lákavěji. :)
Ve fantazii se meze nekladou. Můžete použít jogurt, müsli, ovoce, oříšky, semínka, obilnou kaši, hořkou čokoládu, tvaroh, puding.. Prostě cokoliv. :) Čím barevnější a čím více vrstev, tím lepší :) Tak s chutí do toho ať ráno potěšíte nejen žaludek, ale i oči. :)

Tady jsou moje první pokusy :)

Pudingový se sušenkama
(20g ovesných vloček, 20g čokoládového pudingu, 200ml mléka,100ml vody, 1 kakaová a 1 perníková domácí celozrnná sušenka. :))




Se šmakounem
(1. vrstva: ovesná kaše se skořicí, 2. vrstva: rozmačkaný banán s kakaem, 3. vrstva: meruňkový šmakoun s tvarohem, nahoře: domácí raw čokoláda-kokos+kakao)




1 komentář: